Luni - Vineri 12:00 - 17:00 (13:00 – 18:00 in Vacante)
Bd. Tudor Vladimirescu 16, Valcea

Eduard – o Bobiță cu Rod frumos

Bobul

Edi este o Bobiță cu Rod frumos, un copil extraordinar, cu capacitati senzationale, niste calitati care daca sunt puse la lucru cu hotarare vor deveni abilitati puternice si frumoase pentru adultul de mai tarziu.

Iata-i evolutia vazuta prin ochii profesorilor si ai mamei.

BIANCA Tudosie, profesor:

“În iarna anului 2021, Eduard a pășit în căsuța Bob împreună cu părinții săi. Era aproape ca un bebeluș ce emana o fericire nemărginită și nemaiîntâlnită. Zâmbetul sau, naturalețea și felul în care se bucura de tot ceea ce îl înconjoară făceau ca lumea în care trăim să pară o lume perfectă. 

A fost și este cel mai mic dintre copilașii Bob, dar cu o inteligență și un mod de a comunica incredibil de bine-definite. Îmi amintesc cu drag modul în care Edi învăța să coboare scările interioare și să țină pasul cu ceilalți, care alergau sau se grăbeau, iar el rămânea in urmă. Dar Edi nu se supăra niciodată, nu plângea, parcă știind că într-o zi se va face și el mare. 

Zilele treceau, încet-încet Eduard devenind parte din familie, iar diminețile erau o adevărată binecuvântare atunci când deschidea ușa casei și spunea „Bună dimineață!” râzând, împrăștiind iubire. 

Primele săptămâni au fost mai dificile, deoarece Eduard era și foarte energic, iar pentru vârsta de trei anișori abia împliniți, activitățiile nu puteau dura mai mult de cinsprezece minute. De aceea, adaptam  orice activitate la felul lui de a fi.

Însă, nimic nu a fost în zadar! La trei ani, Edi mănâncă singur, este foarte organizat și știe să răspundă la orice întrebare i se adresează. Nu se rușinează, nu caută niciodată scuze atunci când face ceva greșit și nu plânge nici măcar în momentele în care se lovește. El știe mereu ce are de făcut, când și cum. 

 Modul în care s-a lucrat cu Eduard a fost foarte diferit, în special de regimul din grădinițele de stat. Activitățiile au fost concrete, jocurile didactice adaptate vârstei, iar integrarea a avut loc cu ajutorul părinților. Acest proces și roadele de care ne bucurăm azi nu ar fi fost la fel fără părinții săi, care pun accent pe o comunicare deschisă, se implică și acasă 100% și urmează același regim ca cel din cadrul Bobului.”

IULIANA Plesuvescu, profesor:

“La inceputul anului 2021, cand a venit Edi la BOB, era aproape imposibil pentru profesor sa ii capteze atentia intr-o activitate mai lunga de 5 minute. Era intr-o miscare permanenta, dezorganizat, nu reusea sa descifreze o intrebare si sa raspunda la ea, nici limbajul nu il ajuta prea mult. Cobora de la etaj si alerga, tipand pe tot holul. Deoarece atentia lui era deficitara, nu reausea sa acumuleze prea multe informatii din timpul activitatilor.

In momentul de fata, EDI este un alt copil la activitatile desfasurate cu mine. In primul rand, sta.

Si pentru ca reuseste fizic sa stea, este atent la ceea ce facem.

De cand este atent a inceput sa retina termeni, instructiuni, notiuni, cuvinte.

De la o saptamana la alta, poate reproduce o povestioara scurta, retine firul unei actiuni si personajele.

Chiar si atunci cand unii colegi se agita si nu sunt atenti, EDI reuseste sa ramana prezent in activitate daca este captat de subiectul acesteia.

In joaca cu ceilalti copii, EDI nu mai smulge jucariile, nu mai arunca cu ele, nu mai tipa, nu mai este micul TARZAN. A devenit un baietel linistit, cuminte, care respecta sarcina data pe masura varstei lui.”

GEANINA Ciobanu, profesor:

“Edi este un baietel care reuseste de fiecare data sa ma surprinda frumos prin evolutia frumoasa pe care o are. Fiind un copil foarte sociabil isi face cu usurinta prieteni. La inceput era un baietel care lucra mai greu, acum a dat dovada ca are o capacitate buna de memorare a poeziilor, iar daca activitatile se desfasoara sub forma de joc devine mult mai activ si curios. Cand l-am cunoscut pe Edi nu voia sa participe la activitati,dar acum da dovada de concentrare asupra activitatilor, respecta regulile clasei si este numai o veselie de copil.”

CATALINA, mama lui Eduard:

“Ne-a plăcut foarte mult articolul scris in care este descrisa doamna Geanina, educatoarea actuala a lui Eduard-fiul meu. Intr-adevar, Geanina este un educator cu roade concrete, in care am încredere și cu care îmi doresc ca Edy sa exploreze cât mai multe forme de dezvoltare mentală și emoțională. Apreciez foarte mult abilitatea de a fi ferma, perseverenta, consecventa, eficientă, optimista, energica, transparentă și ca înțelege sentimentul de a fi mama. Ii mulțumesc din suflet pt roadele obținute și pt evoluția rapida si ascendenta in atitudinea lui Eduard! Mulțumesc întregii echipe Bobul de Mustar (Dna Denisa, Dl Adi, Dl Gabi, Dna Iuliana, Dna Geanina și D-soara Bianca ), fiecare și-a lăsat amprenta in mod pozitiv, in dezvoltarea lui Eduard!

Cu drag, 

O mămica fericita și multumita ! ”

Categorii
Informatii contact
program

Telefon

program

Program

Luni - Vineri 12:00 - 17:00 (13:00 – 18:00 in Vacante)

locatie

Adresa

Strada Fantanii nr.17, Ramnicu Valcea