Luni - Vineri 12:00 - 17:00 (13:00 – 18:00 in Vacante)
Str. Carol I, nr. 35, Valcea

Educatie la Bobul de Mustar pe timpul vacantei scolare

Bobul
vacantei scolare

VACANȚELE ȘCOLARE sunt așteptate cu nerăbdare de către copii. Pauza de la școală le oferă o mulțime de ocazii de a se juca și de a lua o “gură de aer” de la teme și alte sarcini școlare. Chiar și părinții se bucură de scurtul răgaz pe perioada vacantei scolare, primind o pauză de la trezirea devreme și pregătirea sandvișurilor școlare sau participarea la conferințe părinte-profesor.

Cu toate acestea, ar trebui să reprezinte un motiv pentru a abandona complet studiul pe durata vacantei scolare?

Majoritatea elevilor, în lunile  vacanțelor semestriale își pierd abilitățile matematice în aproximativ două luni de inactivitate didactică specifică, diminuându-se de asemenea capacitatea de citire și asimilare a informației , comparativ cu cei care și-au menținut creierul activ prin activități educaționale.

Dacă abordăm acest punct de vedere, atunci există multe motive pentru a încuraja învățarea continuă în timp ce copiii noștri sunt în perioada vacanțelor.

Iată și alte MOTIVE pentru care ar trebui  aplicată EDUCAȚIA ACTIVĂ :

  1. Doar școala este în vacanță!

În timp ce școala este închisă și toată lumea este în vacanță, activitatea creierului copiilor încetinește, de asemenea. Nu mai funcționează la maxim în comparație cu perioada în care copiii erau la școală. Nu mai descompune informațiile și nu absoarbe la fel de mult ca atunci când copiii  învațau noi concepte și abilități în timpul școlii.

La BOBUL de MUȘTAR activitățile propuse spre desfășurare permanentă pe toată perioada vacanței, mențin creierașul activ și obișnuit cu rezolvarea problemelor, oferindu-le copiilor un avantaj intelectual atunci când se întorc la școală și le permite să reia cu ușurință locul de unde au rămas la lecții.

  1. Timpul de examinare.

Elevii ar trebui să profite de ocazie în pauza data de vacanță, pentru a-și sorta, organiza și revizui lecțiile, în vederea verificării conceptelor predate, înțelegerea și absorbirea acestora.

Obiceiurile mor greu. În timp ce cursurile se desfășurau cu regularitate pe timpul școlii, este posibil să fi stabilit deja o rutină de studiu cu copiii. Când acest obicei de studiu este întrerupt de perioadele de inactivitate, va fi tot mai greu să revină pe drumul cel bun. Cel mai bine este să continuăm să exersăm , astfel încât să se mențină un ritm de studiu constant.

  1. Învățarea este distractivă!

Deși vrem ca ai noștri copii să-și continue exercițiile, nu vrem ca aceștia să dezvolte o antipatie intensă pentru studii. Prin jocuri distractiv-educative, prin competiții amuzante, menținem interesul copiilor pentru asimilarea informațiilor, aplicabilitatea acestora regăsindu-se în soluționarea coordonată prin joc.

Învățarea nu trebuie să se limiteze la săli de clasă sau săli de studiu. Scoatem copiii în natură și exersăm abilitățile de vocabular, inventăm poezii, le punem “mintea pe bigudiuri” cu întrebari și curiozități despre mediul înconjurător, facem jocuri de mișcare și competiții provocatoare. Există întotdeauna o oportunitate de a descoperi lucruri noi. Chiar și în afara limitelor structurate ale unei săli de clasă, copilul învăța în continuare din situații simple, de zi cu zi.

Copilul tau ce planuri are pentru aceasta vacanta? Serviciile Bobului sunt deschise pe durata tuturor vacantelor scolare. Afla mai multe despre serviciile noastre.

Categorii
Informatii contact
program

Telefon

program

Program

Luni - Vineri 12:00 - 17:00 (13:00 – 18:00 in Vacante)

locatie

Adresa

Strada Fantanii nr.17, Ramnicu Valcea