Luni - Vineri 12:00 - 17:00 (13:00 – 18:00 in Vacante)
Bd. Tudor Vladimirescu 16, Valcea

Excursiile Bob

Bobul
„Un loc minunat, unde copilul meu se simte extraordinar. Imbina ultilul cu plăcutul ! O atmosferă relaxanta, specifică unei familii ! Oameni calzi, profesionalism ! ” – Recenzie Mihaela Popescu

Excursiile periodice sunt un prilej minunat de a descoperi lumea. Încă de la vârste fragede, este important să punem accent pe dezvoltarea abilităților geografice a copiilor, pentru a cunoaște subiecte din diferite domenii, pentru a stârni curiozitatea către tot ceea ce înseamnă nou și unic. 

Un alt motiv pentru care organizăm excursii perioadice este perfecționarea relației elev-profesor. Nu este nimic mai plăcut decât a cunoaște toate trăirile și aspirațiile unui copil, de a-l asculta și a-i observa comportamentul dincolo de pereții unei școli. În timpul excursiilor, lăsăm ca acțiunea să se petreacă în jurul copiilor: analizăm ceea ce spun ei, descoperim reacții în diferite situații, ne dedicăm jocurilor didactice și nevoilor fiecărui copil. 

Este atât de plăcut modul în care lucrăm toți la acest bogat buchet de amintiri! Sentimentele pe care le avem când totul iese bine sunt de nedescris, iar bucuria copiilor atunci când povestim despre experiențele pe care le avem în călătorii este infinită. 

Iar pentru că suntem în cel mai frumos anotimp, profităm de peisajele pe care natura ni le oferă, dar și de recoltele bogate. Adesea, încercăm să scăpăm de rutina orașului și dorim să descoperim natura în cele mai fantastice momente ale sale. 

Așadar, în prima lună din toamnă am inițiat o activitate unică: am mers la cules de recolte! Mere, pere, gutui, munci ale câmpului care, în ziua de azi, nu mai sunt primordiale pentru nici un copil.  Însă, pentru copilașii noștri, experiența a fost deosebită. Pe chipurile lor perfecte se citea fericirea și mândria faptului că au avut ocazia de a face ceva nou, de a duce la bun sfârșit această misiune. Culesul recoltelor s-a sfârșit printr-un concurs: „Cine a cules cele mai frumoase recole?” Această mică competite a avut ca și scop instruirea copiilor în a realiza cât de importantă este calitatea, nu cantitatea ! 

„Două mere stricate fac cât un măr bun. Deci, ce rost are să ai mai multe mere stricate, când poți avea unul perfect?” 

În călătorii, copiii învață despre natură, geografie, diversitate, istorie într-un mod mult mai practic decât o fac în mediul școlar.

Călătoriile le oferă copiilor noi oportunități de învățare.

Categorii
Informatii contact
program

Telefon

program

Program

Luni - Vineri 12:00 - 17:00 (13:00 – 18:00 in Vacante)

locatie

Adresa

Strada Fantanii nr.17, Ramnicu Valcea