Luni - Vineri 12:00 - 17:00 (13:00 – 18:00 in Vacante)
Bd. Tudor Vladimirescu 16, Valcea

Metoda Smart Club și rezolvarea problemelor

Bobul
smart club

Eficiența metodei Smart Club a fost pusă la încercare într-o serie de proiecte de cercetare comparativă care au fost realizate împreună cu cercetători seniori, în special cu profesorul Donald Green de la Universitatea Yale. Cercetarea verifică faptul că metoda Smart Club îmbunătățește semnificativ abilitățile de gândire și abilitățile de viață ale elevilor.
Într-unul dintre aceste proiecte de cercetare a fost testată următoarea presupunere: elevilor li se poate învăța gândirea strategică abstractă învățând modele meta-cognitive și expunându-se la aplicațiile acestor modele în jocurile de gândire și în situațiile din viața reală . Pentru a testa această ipoteză, a fost efectuat un test de teren la care au participat copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani, din medii socio-economice diverse.

  • La prima etapă, tuturor elevilor li s-a prezentat versiunea computerizată a jocului „Ora de vârf”. Această versiune avansată monitorizează performanța și progresul elevului și apoi le adună pe toate într-o bază de date.
  • În cea de a doua etapă etapă, studenții din grupul de cercetare au fost învățați modele abstracte pentru rezolvarea problemelor și analogiile lor cu situațiile din viața reală. În cele din urmă, li s-a arătat cum aceste modele pot fi aplicate direct în jocuri. Studenții din grupul de control pur și simplu au participat la sesiuni de jocuri gratuite.
  • La a treia etapă, toți elevii au fost învățați un nou joc „Lunar Lockout”. Ambele grupuri au primit instrucțiuni identice.

Rezultatele arată că studenții din grupul de cercetare și-au îmbunătățit semnificativ nivelurile de performanță în raport cu omologii lor din grupul de control (chiar dacă acestuia din urmă i s-a alocat mai mult timp în sesiunile lor de joc). Faptul surprinzător este că, chiar și în a treia etapă, grupul de cercetare a obținut rezultate mult mai mari. De fapt, diferența dintre cele două grupuri a avut tendința de a crește între etapele doi și trei.

Concluziile trase din aceste rezultate sunt:

  • Învățarea modelelor Smart Club de rezolvare a problemelor îmbunătățește semnificativ abilitățile de gândire strategică ale elevului.
  • Elevii care au învățat modele abstracte Smart Club au reușit să transfere cunoștințele dobândite în domenii noi, iar îmbunătățirea acestor noi domenii a fost chiar mai mare decât în jocul original.
Categorii
Informatii contact
program

Telefon

program

Program

Luni - Vineri 12:00 - 17:00 (13:00 – 18:00 in Vacante)

locatie

Adresa

Strada Fantanii nr.17, Ramnicu Valcea